top of page

Om oss

Vi bakar själva

Vi bakar allting själva från grunden med riktiga råvaror. Allt från matbröd, kaffebröd till tårtor, bakelser fyllningar etc. etc.

Öppettider

Vi har öppet sex dagar i veckan.

Måndag-Fredag 07.00-18.00,

Lördagar 08.00-14.00.

Söndagar har vi stängt.

Kontakta oss
Per telefon når du oss under våra öppettider. 
Beställningar tas endast emot per telefon.

08-520 127 21

Exteriör.jpg
Michal Kamila small.jpeg
P1000523.JPG
Image by Annie Spratt
P1000530.JPG

Jag Michal och min fru Kamila övertog Müllers konditori den 1 maj 2013. Innan oss var det Bosse Rönn med familj som drev verksamheten i konditoriet i 33 år, i stort sett hela sitt arbetsliv. 

Ernst och Arvid Müller startade bageriet på Industrivägen 1946 och flyttade till nuvarande lokaler 1959

Jag är utbildad konditor och har arbetat snart 30 år i branschen. Jag har arbetat på olika ställen innan köpet av Mullers konditori och före det var jag verksam på Eclair konditori i Sundsvall

Kamila som många av våra kunder har träffat är en social och öppen person med stort hjärta och ödmjukhet. Vi älskar vårat jobb och tycker det är viktigt att våra kunder alltid skall vara mycket nöjda med sitt besök och beställning. Till vår och säkert flera besökares glädje är att vi fått en ny stor och fin lokal. Därför kan vi ta emot betydligt fler besökare. Vår adress är samma som tidigare. Välkomna

Lite historia om yrket

Bagare och konditor var förr i tiden två helt skilda yrken. Och när vi pratar om förr i tiden menar vi inte hundra år, utan snarare trettio år sedan. När man idag utbildar sig inom yrket tar man gesällbrev som både bagare och konditor.

Förr bakade bagaren matbröd medan konditorn, eller sockerbagaren, tillhandahöll tårtor, bakelser och finare bakverk.

Men så hände något under 60- och 70-talet. Storbagerierna kom och tog över marknaden och slog ut nästan alla små kvartersbagerier.

Här börjar även det raffinerade mjölet komma då dessa stora maskiner skulle i ena ändan matas med flera ton mjöl, och i den andra änden skulle det spottas ut limpor i överflöd.

Detta skulle också göras på snabbast möjliga tid. Något man inte tänker på är att detta enbart försämrar produkten för konsumenten.

För att få mjölet på detta sätt har man tagit bort näringsämnen och mineraler, och istället tillsatt dom i form av kemikalier och konserveringsmedel.

Vi strävar ut i den minsta detalj att göra allt med gamla hederliga traditioner, och med bra och nyttiga råvaror. Vi bakar ett bröd, så som det ska bakas.

bottom of page